Heroina

Heroina este produsa din morfina, o susbstanta extrasa din macul Asiatic.Are aspect de pudra alba sau maronie si este categorisita de consumatori in functie de zona geografica de provenienta.

Efectele pe termen scurt apar dupa o singura doza si pot disparea in citeva ore. Dupa o injectie cu heroina, consumatorii au descries o stare de euforie, de inrosire a pielii si uscarea gurii. Dupa starea de euforie, consumatorul trece intr-o stare de somnolenta.Functiile cerebrale devin incete ca urmare a depresiei sistemului nervos central.

Riscuri asupra sanatatii

Efecte ireversibile. Abuzul de heroina este asociat cu riscuri grave asupra sanatatii, care includ administrarea de doze mortale, avort spontan si boli infectioase, printer care HIV-SIDA si hepatita.

Efecte pe termen lung. Acestea includ infectii ale valvelor cardiace, abcese, cellulite si boli ale ficatului.De asemenea pot aparea boli pulmonare.

Infectii. In plus fata de efectele drogului pot apare blocari ale vaselor de singe care alimenteaza plaminii, ficatul si creierul, datorita nedizolvarii complete a drogului in seringa.