Droguri de club

Drogurile de club sunt folosite in special la petrecerile de tip "rave" sau "trance", in cluburile de dans si baruri. MDMA(Ecstasy), GHB, Rohypnol, ketamina, methamfetaminele, si LSD sunt cateva din drogurile de club a caror popularitate este in crestere. Cercertarile au redat ca folosirea drogurilor de club poate cauza probleme grave de sanatate si in anumite cazuri chiar moartea. Folosite in combinatie cu alcoolul aceste droguri devin mult mai periculoase.

Abuzul cronic de MDMA, de exemplu, produce efecte pe termen lung afectand continutul de serotonina al neuronilor din creier. Avand in vedere rolul important pe care serotonina il are in reglarea emotiilor, a memoriei, a somnului, a durerii si a proceselor cognitive, se pare ca MDMA poate cauza o serie de consecinte asupra comportamentului si asupra procesului cognitiv precum si asupra memoriei.

Pentru ca drogurile de club nu au culoare, gust si miros, pot fi amestecate in bauturi de catre indivizi care vor sa intoxice sau sa sedeze alte persoane. In ultimii ani au fost semnalate multe cazuri in care drogurile de club au fost folosite pentru a comite abuzuri sexuale.