ARLID a început pe data de 3 ianuarie 2005 un nou proiect intitulat "Drogurile sunt cu adevarat periculoase pentru viata ta!"

La acţiunea care a avut loc pe data de 14 martie 2005 la sediul Radio Constanta au participat elevi din 8 licee şi 6 şcoli generale, care au raspuns la înterebări pe teme legate de combaterea consumului de stupefiante.

 

 

Proiectul este extrem de important pentru ARLID, ca organizatie non guvernamentala, dar si pentru România, datorita ariei extinse de aplicabilitate de proiect vor beneficia peste 40.000 de adolescenti si tineri din 7 judete.

Programul "Drogurile sunt cu adevarat periculoase pentru viata ta!", are ca tinta tinerii din liceele si universitatile din zona de Sud Est a României. În cadrul programului, psihologii si consilierii ARLID, vor informa si educa publicul tinta în privinta riscurilor generate de consumarea drogurilor si vor atrage atentia asupra abuzului de stupefiante si a mortii albe.

ARLID a organizat deja actiuni specifice în baza acestui program în 12 licee si 2 universitati din Constanta .

Vă prezentăm mai jos imagini de la acţiunea organizată în luna aprilie la liceul "Lucian Blaga".

 

 

Specialistii ARLID au considerat necesar ca programul sa debuteze în Constanta , în primul rînd datorita necesitatii de a studia initial impactul si feedback-ul obtinut pe plan local. Un alt aspect considerat a fost faptul ca orasul Constanta este principala poarta de intrare a drogurilor în România din Europa si Asia .

Programul Drogurile sunt cu adevarat periculoase pentru viata ta! este prevazut sa se finalizeze în 2006.